Blue Flower

Finalitzat el termini de presentació volem comunicar que estem molt contents i agraïts per la gran acceptació que ha tingut el concurs amb la presentació de quasi una vintena d'originals. Tal com diuen les bases durant el mes de juny es faran públiques les obres finalistes, tant a la nostra web com a la nostra pàgina de Facebook. Anirem informant.

Gràcies per la vostra participació.

La colla de dolçainers i tabaleters ‘la Socarrà’ de Xàtiva ha gravat el seu primer disc ‘Starracos’.

Des d’esta formació s’apunta que el títol del treball es pren d’una de les peces que s’interpreten, obra del compositor de Benigànim Carlos Pellicer, i que va ser un encárrec per al III Certamen d’Altea, en el que es van endur el 1r premi. La peça ‘Stàrracos’ és una marxa mora, i llegit el títol a la inversa ‘Socarrats’, es fa referència a l’apel·latiu dels xativins i d’on la Colla pren el seu nom.

El CD consta de 16 pistes, totes elles peces de reconeguts compositors valencians, com la marxa cristiana, ‘Bellaguarda‘ i la composició ‘Tres dansetes i Una Blavera‘ (4 movimentes -Dansà, Jota, Bolero i Blavera-), ambdués de Ferran Ferrando; tres obres de José Rafael Pascual Vilaplana com el pasdoble ‘Olga‘, la marxa cristiana ‘Palafox‘ i la suite per a dolçaines i percussió ‘Germanies‘ (3 movimentes -La Crida, La pregària, La contenda-); de Mario Roig Vila, la fantasia ‘Somni Andalús’ i de Ramón Garcia Soler la composició Preludi per a tres dolçaines i percussió. De Antoni de la Asunción Andrés, l’obra ‘Manises‘ (3 moviments -Terra, Aigua, Foc-), i la referida ‘Stàrracos‘ de Carlos Pellicer.

La gravació es va fer al ‘Nou Espai Cultural’ de la Música Nova, amb barreja i masteriztació als estudis RC Estudio de Xàtiva, a càrrec de Pau Cháfer, i tot baix la direcció musical del director de la colla, Pere Molina.

PERCUSSIONISTES

Adria Colomer

Alfredo Zamorano

Joan Carles Sebastiá

Pablo Orts

Paco Albero

Pere Revert

Vicent Romero

Víctor Martí

Sergio Tormo

DOLÇAINERS

Alfredo Peiro

Carles Morell

Carlos Martínez

Carlos Ventura

Carmina Llopis

Dani Carballo

Deneb Sabater

Eduard Ramón

Enric Vila

Eva Hernán

Eva Samit

Feliu Fellicer

Héctor Peropadre

José Ciscar

Juanra Marti

Mar Francés

Marina Moscardó

Neus Sabater

Rafa Pérez

Rafa Sancho

Ricard Soriano

Ricard Vera

Toni Sanchis

Maria Falcó

“XX ANYS DE  LA SOCARRÀ”


La Colla de Dolçainers i Tabaleters “La Socarrà” de Xàtiva, va nàixer a la xafogor de l’estiu de 1996, després d’acabar el primer curs de dolçaina, en col·laboració de l’escola de Danses de Xàtiva, tenint de mestre  a Juan Ramón Martí, que ara és un més dels membres de la colla  a partir d´ací i gràcies al suport de l’Ajuntament  de Xàtiva, participàrem a les dansades del Corpus de Xàtiva i a la seua Cavalcada del Convit, actes que encara continuem fent cada any, intentant ampliar el repertori dins de les músiques pròpies.

Al 1997 ens registràrem legalment con associació i des d’aleshores hem participat a cercaviles, folies, “Albaes”, despertades, dansades, processons,  animació de correfocs i entrades de moros i cristians, com a Colla de Dolçainers únicament o en col·laboració amb diverses bandes de música, així com diversos aplecs de Dolçainers i Tabaleters, entre ells a Elx  i a Torrent.

També hem participat al certamen del MUSICAT d’Algemesí, als anys 2002 i 2003, en aquest últim obtinguérem una MENCIÓ D’HONOR  per la nostra actuació i recentment vàrem ser els guanyadors del III CERTAMEN D’ALTEA, celebrat el darrer 16 de febrer, imposant-nos a colles de la categoria de la d´Algemesí i “La Colla” d´Ontinyent.

En quant a la interpretació de peces de concert, a banda de la participació als certàmens del MUSICAT, hem portat a termini diversos concerts propis, alguns d’ells a la celebració de la setmana cultural de la Junta Local Fallera de Xàtiva i altres d’organització pròpia com el concerts de Nadal que tots els anys des de  2004 realitzem a la Xàtiva, i nombrosos concerts que hem realitzat al llarg del País Valencià, a poblacions com Ondara, Xàbia, Valencia, etz.

Així mateix i com a part de la nostra participació en els diferents actes realitzats a la nostra comunitat, hem participat a diverses cavalcades de reis, així com actes fallers per a comissions,  per a la Junta Local Fallera de Xàtiva i la Junta Central Fallera de Valencia, actuant no només als actes pròpiament fallers sinó també a la Cavalcada del Regne en dues ocasions. També hem participat a les Fogueres de Sant Joan a la ciutat de Xàbia, cada any des de la nostra constitució, ja que tenim un vincle estret amb la Colla del Portitxol de Xàbia;  la qual cosa ens ha facilitat també participar en un gran nombre d’actes festius a la Comarca de la Marina i els voltants, com avui es comprova.     A nivell internacional hem participat a tres edicions de l’Europeade, a Rens 1998 (Bèlgica), a Bayrenth 1999 (França) i Zamora  2001, on realitzarem diverses actuacions.

Actualment compten a la direcció amb En Pere Molina,   currículum del qual seria massa extens simplement esmentar-lo per les voreres, però com a pinzellades podríem dir que Pere, nascut a la ciutat de Dènia, començà els seus estudis  de trombó i bombardí  al  Conservatori Professional de Denia amb D.Roberto Sanchis Richart, en el que va guanyar el Premi Extraordinario de Grau Mitjà i estudia als Conservatoris Superiors  de Castelló de la Plana i  de Valencia.  Estudià direcció d’orquestra,  Banda i Cor amb mestres com Jan Cober (Holanda), Frank Vuyst(España), Imnre Kollar Debrecem- Hungría, Enrique Bátiz, George Hurst (Sherbone) a Inglaterra, Denise Hamm, Rodolfo Saglimbeni, Robert Houlihan, Henrie Adams, Enrique Garcia Asensio, Alex Schillings (Holanda), Juan Luis Martínez, Juan Ramón Gil-Tárrega, Ferrer Ferran, ha  dirigit com director invitat a Bandes com la Unió Musical de Muro,  Cor de Burjassot, Orquestra de la Marina Alta, Orquestra de Vents “Cameratum Winds Octet”, Banda del Conservatorio Professional de Denia, Centre Artístic Musical de Xábia, Agrupació Artistica Musical de Dénia, Director Titular de l´Agrupació Musical d´Ontinyent, Banda Municipal “Ruperto Chapí” de Villena, Banda Unió Musical. Tota aquesta formació tingué els seus fruits, entre altres, el  1r premi de Bombardí al Concurs Internacional d’Alacant, el 1r  premi de direcció de bandes de música al concurs de direcció “Ciudad de Sant Mateu” Agost 2007, o i el 1r premi a la Primera secció del XVI edició del Certamen Nacional de Bandes Ciudad de Múrcia amb la Banda Sinfónica del Ateneu Musical de la Vila Joiosa  (Alcante) 2003-2007, finalitza  els  estudis de Direcció de Banda a l´Escola Municipal de la Vall d'Albaida amb José Rafael Pascual Vilaplana- Ramón García Soler, i actualmente és alumne del Institute Superiore Europeo Bandístico (I.S.E.B) de Trento (Italia) baix el tutelatge  de Jan Cober, Felix Haurswith, Carlo Pirola i Giovanni Carachristi.

Pere Molina i González (Dènia, 1983)

Director d'Orquestra amb estudis a Itàlia, Anglaterra, Hongria i Espanya amb mestres de la talla com Jan Cober, George Hurst, Imnre Kollar, Enrique Bátiz, Henrie Adams, Alex Schillings, Juan Luis Martínez, José Rafael Pascual Vilaplana i Enrique García Asensio. Director convidat en diferents Bandes, Orquestres i Cors, tant espanyols com estrangers: Ban Cor de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana (FE.CO.CO.VA), Orquestra de la Marina Alta (OMA), Orquestra i Banda Simfònica del Conservatori "Tenor Cortis" de Dénia, Orquestra Simfònica de Sherbone (Anglaterra), Orquestra de Vents "Cameratum Winds Octet", Orquestra de Vents de la Marina Alta, Orquestra Simfònica i Cor de l'Escola Musical Sta. Cecília d'Oliva (València), Orquestra de vent "Mestre Martín Díaz" d'Argamasilla d'Alba (Ciutat Real), Banda Simfònica Municipal de Santa Creu de Tenerife, Banda Simfònica de la Ciutat de Caltanissetta (Sicília), Orquestra Simfònica de Sagunt (J. Rodrigo), Orquestra Simfònica " OSCAAR "Orquestra Simfònica d'Alt Rendiment d'Ontinyent (València), Orquestra Ciutat de València, Banda Simfònica Nacional de Cuba.