Blue Flower

El dissabte 31 d'octubre de 2015 la Colla de Dolçainers i Tabaleters La Socarrà va viure una jornada molt important amb l'estrena de l'espectacle De la terra venim, muntat conjuntament amb l'Escola de Danses de Xàtiva.

Feren falta moltes hores de treball per a arribar al moment màgic en el qual s'aixecà el teló, Primer reunions maratonianes entre els membres dels dos col·lectius per tal de construir el complex guió d´ aquesta obra original, cosint peces de representacions anteriors de tots dos grups i parint-ne de noves expressament per a l'ocasió. Un cop les idees estaven clares sobre el paper, arribà el moment dels assajos, en els que la gent respongué de manera extraordinària. Des del juliol, que és quan ens decidírem a tirar endavant aquest projecte, no es podrien comptar les hores que s'han fet en assajos que moltes vegades acabaven a altes hores de la nit.

Tanmateix, tots els esforços han valgut la pena. Tots els dolçainers i percussionistes coincidírem en que feia temps que no gaudien tant damunt d'un escenari. Els nostres germans de  l'Escola de Danses també quedaren ben contents del resultat. I allò principal,  l'emoció, l'estima i l'entusiasme que sentíem, sembla que aconseguírem transmetre-la al públic, que pels aplaudiments sincers i els posteriors comentaris, quedà també molt satisfet.

Des d'ací volem agrair a l'Ajuntament de Xàtiva i a la Música Nova per la seua inestimable col·laboració, i a tota la gent que ens ha ajudat, com Pasqual, que només fèiem que donar-li faena i no deia mai que no a res, a Paco, tan atent en tot i sempre disposat a ajudar en el que podia, i a tanta altra gent que ens ha tirat una maneta i han contribuït a que el projecte tirara endavant.  Sense la col·laboració d'aquestes entitats i persones, hagués estat molt més dur i difícil portar endavant aquest projecte.

Gràcies a tots.

Esperem poder repetir l'experiència. Continuarem treballant per a que siga possible.