Blue Flower

El passat 5 de Desembre de 2017 férem el lliurament de premis del I Concurs de Composició per a Colla de dolçainers i percussió Ciutat de Xàtiva i aquestos foren els resultats: Guanyador del Premi Modalitat Carrer la peça presentada baix el lema Marxa Mora (de títol "Augur") de l´autor Marcos Verdú Verdú de Cocentaina, dotat amb 500€, i el premi per a la modalitat de Concert, la peça "Ligna" de l´autor Óscar Calatayud Gómez de Llánera de Ranes, dotat amb 1.100€. El jurat va decidir donar menció d´honor en la modalitat de carrer a la peça presentada baix el lema Socarrats (de títol "Al mestre") de l´autor Héctor Peropadre, i menció d´honor en la modalitat de concert a la peça presentada baix el lema El Castell (de títol "Bukaïrant") de l´autor Vicente Gabriel Casanova Martínez. Enhorabona a guanyadors i finalistes pels seus magnífics treballs.

INFORMACIÓ ENTREGA DE PREMIS I CONCERT DEL PRIMER CONCURS DE COMPOSICIÓ PER A COLLA DE DOLÇAINERS I PERCUSSIÓ CIUTAT DE XÀTIVA 2017 ORGANITZAT PER LA COLLA “LA SOCARRÀ”.

Comuniquem que malgrat tenir la intenció de realitzar el concert el pròxim 6 d'octubre de 2017 al Gran Teatre de Xàtiva, per diverses raons hem hagut d'ajornar la celebració d'aquest fins al 5 de desembre de 2017, al mateix lloc i hora, serà al Gran Teatre de Xàtiva a les 20 h. Demanem disculpes a tots els compositors interessats i públic assistent per aquest canvi d'última hora. Gràcies.

 

La Colla de dolçainers i tabaleters La Socarrà de Xàtiva és un grup amb una llarga trajectòria de 20 anys portant endavant projectes i iniciatives per a fomentar i expandir la cultura musical valenciana, i ara s´ embarca en una altra aventura.

Amb la motivació fomentar la creació musical i de generar nou repertori que enriqueixi tant el patrimoni de la associació com el del món dolçainer en general, la Colla La Socarrà organitza el I Concurs de Composició per a colla de dolçaines i percussió Ciutat de Xàtiva.

Esperem la vostra valuosa participació! Ànims a tots i a composar!!

Descarrega't ací les bases del Concurs

La Colla de dolçainers i tabaleters La Socarrà de Xàtiva va començar ahir a preparar juntament amb les Societats Musicals La Nova i la Primitiva Setabense, l'espectacle amb Pep Gimeno Botifarra i la seua rondalla. Amb mes de 130 músics a escena, l'espectacle ha estat expresament produit per a la inauguració de la Fira 2015. El dia 14 d'Agost al camp de futbol La Murta, deprés del nomenament de la Reina de la Fira 2015, tindrà lloc l'actuació de Pep Gimeno Botifarra amb les dos Societats Musicals Xativines i la colla de dolçainers La Socarrà de Xàtiva.

Dimarts disset de novembre de 2015 alguns dels integrants de la Colla La Socarrà tinguérem el privilegi de visitar les instal·lacions del centre ocupacional d'Aspromivise. Anàrem amb uns quants amics de l'Escola de Dances, i ells i nosaltres coincidim en què va estar una gran experiència.

Només entrar al centre ja es notava que allà hi havia un espai de treball i convivència especials. La llum entrant pels finestrals, la distribució del mobiliari, les prestatgeries ben ordenades, els quadres originals a les parets de ciment i rajola, tot contribuint a crear l'ambient ideals.

Tanmateix va ser quan la directora del centre començà a explicar-nos el funcionament del centre i a ensenyar-nos una a una cada sala o taller, fent-nos contant-mos el dia a dia dels treballadors i dels que en el carrer es mal nomenen com deficients, dependents, que allà no ho son tant, o no ho són gens. Donà gust escoltar-la, perquè es notava que coneix profundament el centre, la seua trajectòria, les seues problemàtiques i totes aquelles petites coses que els han anat fent créixer.

N'estem profundament agraïts a Amor per la classe magistral que ens va fer, i als monitors, mestres, alumnes, a tots, perquè ens regalaren somriures generosos i sincers i paraules amables. Anàrem a fer-los entrega d´ un donatiu, i ens n´ anàrem carregats d'anècdotes i d'una nova coneixença del valuós treball fet per aquesta associació de la nostra ciutat, un coneixement d'aquells que et fa créixer i ser millor persona.

 

PRESENTACIÓ DEL CURS

En molts pobles de la nostra Comunitat Valenciana, podem gaudir d´uns grups culturals  molt importants a nivell sociològic i artístic. A principis de la dècada dels anys vuitanta al segle XX, començaren a formar-se grups de Dolçainers i Tabaleters anomenats “Colles”, es tractava de  colles de gent que volien ajuntar-se per gaudir de la música dels nostres arrels, contribuint de manera definitiva a difondre i entendre la nostra cultura. Aquells grups creixeren i es proliferaren arreu del territori tot constituint als nostres dies una feina de formació i  difusió cultural  ben important.

Però és clar que passar de l´individualisme a la col·lectivitat requereix  la necessitat de comptar amb algú que puga dirigir el grup,  que a més de de conèixer els instruments (dolçaines i percussions), sàpiga enllestir el treball d´un conjunt. Es per això que es vol programar un curs  de direcció musical destinat a tots aquells interessats en aquesta tasca, on es pretén donar informació de tots els aspectes formatius que ha d’englobar una persona que vullga dirigir un grup. És necessària una tècnica de direcció, anàlisi interpretatiu de les partitures, coneixement de repertori, didàctica d´assaig i planificació d´un projecte per al grup.


Què es pretén?

Aquest curs pretén aprofundir en el coneixement del repertori per a grups de dolçaines i percussió en les que avui ens podem trobar a una partitura en la que participen  dolçaines, trompeta, fiscorn, trompa, bombardí, tuba, contrabaix, percussió i Cor… Els seus autors actuals, la manera de treballar, la seua singularitat i recursos técnic-didàctics per a aconseguir-ho.

Els curs està orientat a la gent del món de la direcció musical, a la gent que vullga iniciar-se en aquest camp, o gent que vullga aprofundir en aquest camp per tal de desenvolupar els coneixements necessaris per aquesta tasca tant del punt de vista tècnic, analític, interpretatiu, musicològic i pedagògic.

També vol crear un focus de diàleg per parlar-ne de la situació actual dels nostres grups, la seua presència en la vida cultural actual i les seues possibilitats d´evolució, tant dins del camp artístic com el de la educació musical.

PROGRAMA

 • La figura del director musical.
 • L´estudi de la tècnica gestual de base. Exercicis quironòmics.
 • Tècnica  d’estudi d´una partitura.
 • Anàlisi de les Partitures. L’anàlisi com a origen de la interpretació.
 • Afinació i organologia.
 • Planificació d´un assaig.
 • Planificació del grup a nivell amateur.
 • La pedagogia aplicada al grup, motivació i evolució d´una formació instrumental.

OBJECTIUS DELS CURS

 • Conèixer la figura del director musical i la seua funció.
 • Aprofundir en la formació dels director tant a nivell tècnic com a pedagògic per adquirir un millor desenvolupament en la seua tasca davant el grup.
 • Conèixer les escoles de direcció musical.
 • Estudiar l´evolució del repertori original de les colles.
 • Conèixer l´ús de la colla en la cultura musical, des de la pedagogia al món artístic.
 • Compartir experiències entre alumnes i directors.
 • Estudiar diferents tècniques d´orquestració aplicades al món dels grups de dolçaines i percussió des d´un punt de vista didàctic i pràctic.


REPERTORI

 1. TERRÓS D´ARGENT     de J.R Pascual-Vilaplana
 2. DOLÇA FIRA          de Francisco Valor
 3. PRELUDI             de Ramon Garcia
 4. STÀRRACOS         de Carlos Pellicer
 5. LA ROSA DELS VENTS     d´Antoni de la Asunción
 6. IMPRESSIONS         de  J.C Sempere Bomboí


INSCRIPCIÓ
Taxes:
- Alumnes actius: 120€                    - Alumnes oients: 70€

Nombre d´alumnes:
- Actius: màxim 10 (selecció per currículum i rigorós ordre d´inscripció).
- Oients: indefinit.

Documentació:
- Butlleta de pre-inscripció, fotocòpia del DNI i currículum.

Sol·licituds: FINS L´1 DE JULIOL
- Enviar per correu postal a :                                            
Colla “La Socarrà”   C/ San Roc, 46 46800-Xàtiva
- Per E-mail: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
- Coordinador Juanra: 679349155
- Colla Pilot: Colla “La Socarrà “