Blue Flower

Dimarts disset de novembre de 2015 alguns dels integrants de la Colla La Socarrà tinguérem el privilegi de visitar les instal·lacions del centre ocupacional d'Aspromivise. Anàrem amb uns quants amics de l'Escola de Dances, i ells i nosaltres coincidim en què va estar una gran experiència.

Només entrar al centre ja es notava que allà hi havia un espai de treball i convivència especials. La llum entrant pels finestrals, la distribució del mobiliari, les prestatgeries ben ordenades, els quadres originals a les parets de ciment i rajola, tot contribuint a crear l'ambient ideals.

Tanmateix va ser quan la directora del centre començà a explicar-nos el funcionament del centre i a ensenyar-nos una a una cada sala o taller, fent-nos contant-mos el dia a dia dels treballadors i dels que en el carrer es mal nomenen com deficients, dependents, que allà no ho son tant, o no ho són gens. Donà gust escoltar-la, perquè es notava que coneix profundament el centre, la seua trajectòria, les seues problemàtiques i totes aquelles petites coses que els han anat fent créixer.

N'estem profundament agraïts a Amor per la classe magistral que ens va fer, i als monitors, mestres, alumnes, a tots, perquè ens regalaren somriures generosos i sincers i paraules amables. Anàrem a fer-los entrega d´ un donatiu, i ens n´ anàrem carregats d'anècdotes i d'una nova coneixença del valuós treball fet per aquesta associació de la nostra ciutat, un coneixement d'aquells que et fa créixer i ser millor persona.